Arbejdsborde: Derfor er det vigtigt, at de er i orden

En opfordring til produktivitet (foto travarer.dk)
En opfordring til produktivitet (foto travarer.dk)

Mennesker arbejder mindre og mindre. Engang var arbejdsugen generelt meget længere end nu til dags, hvor en normal arbejdsuge ligger på omkring 38 timer. Det er dog stadig lang tid at bruge på at arbejde, og de fleste mennesker udfører et stykke arbejde, der ikke er sundt for kroppen. I gamle dage var job forbundet med åben himmel, fysisk aktivitet og frisk luft. I dag er det byttet ud med kontor, stilstand og indeklima. Selvom det fysiske arbejde garanteret ofte var hårdt, er kontorarbejde til tider mere hårdt for kroppen end som så.

 

Pas godt på ryggen

Mennesket er ikke skabt til at sidde ned i mange timer ad gangen. Det er simpelthen usundt. Vi nedbryder vores egen krop, fordi musklerne ikke bliver aktiveret. Vi bliver svage, og vi får ondt. Vi bruger kun få dele af kroppen – eksempelvis fingrene, når vi taster løs på tastaturet – og det har aldrig været meningen med menneskekroppen. Derfor er det vigtigt, at man får et ordentligt arbejdsbord. Der er ingen tvivl om, at det stilstående arbejde er kommet for at blive. Medmindre man installerer løbebånd på kontoret, er det svært at undgå at sidde stille hele dagen. Derfor er det vigtigt, at man sidder godt – og giver sig selv muligheden for at stå op med et hæve-sænke bord.

 

Arbejdsborde er uundgåelige

Det er langt sundere for kroppen, og det giver også ekstra motion – dog i mild grad. Men alting er bedre end ingenting. Det er vigtigt, at man har den rette holdning, så man ikke belaster kroppen unødigt. Det kan give slemme skavanker; både over tid, men også i hverdagen. Hvis du har ondt i nakken eller ryggen, kan det være, at du ikke sidder ordentligt i hverdagen. Det betyder rigtig meget. En ændring starter med en bevidsthed, og derfor er det vigtigt, at du tænker over, hvordan du sidder i forhold til dit arbejdsbord – hver dag.

Se et stort udvalg af arbejdsborde her.

 

Læs mere:

Vitrineskabe er gode og praktiske til opbevaring

Derfor får du ekstra plads på børneværelset med en halvhøj seng

Recommended For You

About the Author: admin