Få gennemgået elektriciteten i det hus, du tænker på at købe

Elektriker

Det er en meget stor proces med rigtig mange trin, når du gerne vil ud og købe et nyt hus. Første skridt er selvfølgelig en samtale med banken. Hvor meget kan du låne, og hvad sætter det af begrænsninger i forhold til dit boligkøb. Du finder så endelig drømmeboligen, og du er klar til at underskrive papirerne. Men her skal du lige slå bremsen i og overveje, om det ikke kan betale sig at betale lidt penge for at få tjekket huset gennem? Her er der tale om en byggeteknisk rapport, som langt de fleste også får gennemført i dag. Men der er stadig rigtig mange der undlader kontakte en elektriker og få gennemgået husets elinstallationer. Netop det, at du undlader at inddrage en elektriker inden køb, kan blive en dyr fornøjelse på sigt.

Gamle elinstallationer kan blive en dyr fornøjelse

Hvis du vælger at undlade en gennemgang af dine elinstallationer, inden du køber en bolig, så risikerer du at ramme ind i en rigtig træls nyhed, hvis det viser sig at elinstallationerne er af gammel dato og skal udskiftes. Dette er især gældende, hvis du køber en ældre ejendom, hvor du risikerer at ramme ind i en situation, hvor elkablerne er de gamle stofkabler. Disse skal nemlig udskiftes ret hurtigt af en autoriseret elektriker, da du ellers kan risikere en situation, hvor de gamle elkabler skaber en brand i hele boligen. Og da bliver det først en rigtig dyr fornøjelse.

Hvis fx banken har godkendt et boliglån på 750.000 kr., og du bruger hele beløbet på en bolig og efterfølgende opdager disse gamle stofkabler, så står du endnu mere uheldigt. Nu er det nemlig ikke sikkert, at du har råd til at få udskiftet elinstallationerne, hvilket giver en konstant følelse af utryghed.

En gennemgang af boligen før du køber – hver gang

Når du har fundet drømmeboligen, er det på tide at få den gennemgået fra ende til anden. Her skal der udføres en omhyggelig byggeteknisk rapport, så du er sikret i forhold til det byggetekniske, men ydermere bør du altid få bestilt en udførlig gennemgang af en elektriker, så du heller ikke her bliver ramt af ubehagelige overraskelser. For at sikre dig selv endnu mere, kan du få tegnet en ejerskifteforsikring, der sikrer dig mod disse ekstra udgifter, hvis der opstår noget, som den tidligere ejer burde være bekendt med.

Det lyder selvfølgelig lidt ekstremt at skulle gå med livrem og seler på denne måde, når du køber hus, men det absolut vigtigste i forbindelse med et boligkøb er, at du skal føle dig tryg gennem hele processen. Hvis du kort efter indflytning i et nyt hjem opdager en masse uforudsete ting, der skal istandsættes, så er det nemt at få en følelse af, at du har købt en forkert bolig.

For at hvile i dig selv og nyde dit nye boligkøb mest muligt, er det derfor en fordel at være på forkant med de nævnte ting. Dette giver dig de bedste forudsætninger for at elske dit nye hjem.

Recommended For You

About the Author: admin