Har du altid drømt om et ”Pippi-hus”? Du behøver ikke flytte til Sverige – byg det herhjemme

Svensk træhus

Danmark er kendt for deres murstenshuse, og langt de fleste huse her i landet er bygget i dette materiale. På trods af dette faktum vinder stadig flere og flere træhuse frem i ægte svensk stil. Der er flere forskellige grunde til, at svenske træhuse er blevet så populære blandt danskerne, og at der bygges stadig flere og flere af dem. Dette kan du læse mere om nedenfor.

Træhuse med sundt indeklima

Det er generelt sundere at bo i et træhus end i et murstenshus. Dette skyldes, at træ ånder bedre end mursten, og der derfor opnås et langt bedre indeklima lige fra start. Dertil kommer, at et træhus er CO2 negativt, fordi CO2’en oplagres i træet, og ikke kommer ud herfra.

Når du bygger nyt, kan du ligeledes fra start foretage andre bæredygtige løsninger. Det er værd at bemærke, at løsningerne kan være dyre at investere i, men ofte sparer dig for rigtig mange penge på den lange bane. Dette ses fx ved investering i solceller, som koster mange penge, men på sigt tjener sig selv hjem igen. Få evt. råd og vejledning fra en byggesagkyndig i forhold til hvilke initiativer der giver mening i dit projekt.

Charmerende stil

De fleste der får bygget et træhus i Danmark, får det bygget i den traditionelle svenske stil, som er meget charmerende og romantisk. De svenske træhuse er indbegrebet af træhuse, og er en stil, der tiltaler de fleste træhuse-elskere. Du behøver ikke længere at flytte til Sverige, for at få et svensk træhus der lever 100% op til idealet, da det nu er muligt at bestille et hus, der fuldstændig svarer til dem, der står i de svenske fjelde og skove.

Inden du beslutter dig for, om et svensk træhus er noget for dig, og foretager de nødvendige foranstaltninger, bør du opsøge information om svenske træhuse samt få professionelle råd og vejledning i forhold til et eventuelt byggeri. Dette kan du fx gøre via forskellige hjemmesider. Herfra kan du få direkte hjælp, og du kan bestille et katalog med yderligere inspiration om svenske træhuse. Sørg for at sætte dig godt ind i tingene, så du kan være på forkant med dit eget byggeri.

Billigere end et murstenshus på flere parametre

Svenske træhuse og træhuse generelt er billigere end murstenshuse på flere forskellige parametre. Det siges, at træhuse samlet set er omkring 10% billigere at bygge end murstenshuse. Først og fremmest er de billigere i opførelse, idet der spares penge på facade, som er langt billigere at bygge i træ end i mursten. Dertil kommer, at du langt nemmere kan spare penge på opførelse, ved selv at bygge eller bistå hermed ved opførelse af et træhus. At hjælpe med at bygge et murstenshus, kan stort set kun lade sig gøre, hvis du er uddannet murer.

En anden ting du sparer penge på, er ejendomsskat, da denne er billigere for træhuse end murstenshuse.

Recommended For You

About the Author: admin