Lav en eksklusiv indkørsel med perlesten

Der findes mange måder, hvorpå du kan skabe blikfang og æstetik i din indkørsel. Mange vælger efterhånden at bruge fliser eller beton i indkørslen, da dette givet et stabilt og fast fundament når man dagligt kører i bil eller på knallert og cykel.

Dog er hverken flisebelægning eller beton godt, når det bliver vinter og isen lægger sig for at blive liggende i månedsvis. Derfor ser man nu flere og flere danske indkørsler, hvor perlesten bliver brugt som den perfekte belægning og underlag for ens daglige kørsel til og fra hjemmets hoveddør.

Det anbefales, at man lægger fiberdug under sine perlesten, når der laves indkørsel. Dette er for at hjælpe dig mod eventuelt ukrudt, der skulle bane sig vej op gennem stenene. Det er aldrig sjovt at ligge på knæ på en bunke sten for at fjerne tidsler, mælkebøtter og kvikgræs, en god fiberdug kan afhjælpe problemet og sørge for, at stenene ikke synker ned i jorden.

Hvorfor vælge perlesten til din indkørsel?

Som før nævnt, er perlesten den ideelle løsning, hvis man ønsker at kunne helgardere sig mod vinterens isende underlag for alle dæktyper. Dette skyldes at perlestene, med deres størrelse på 4-8 mm, vil ligge kompakt sammen, men at der altid er plads til små forskydninger.

Det er denne lille forskydning af perlestenene, der gør at din bil, knallert og cykel står bedre fast når det er frostvejr. Luftmellemrummene mellem stenen gør, at isen vil krakelere når der lægges tryk på overfladen fra f.eks. en bil på et lille ton.

Derudover er perlesten den ideelle størrelse til en indkørsel, da stenene er så små, at de ikke vil sætte sig fast i mønsteret på din bils dæk. Du kan dog risikere, at nogle enkle sten vil sætte sig fast under sålerne på dine kondisko – men hellere dét end at bilen mister vejgreb grundet en dårlig belægning i indkørslen.

Der findes forskellige typer perlesten

Med perlesten er det muligt at gøre ens indkørsel mere eksklusiv i udtrykket og samtidig matche denne til husets øvrige design. Denne belægningsform findes i forskellige farvenuancer, hvilket gør det muligt at matche fliserne på havegangen, murstenene på huset eller farverne på de blomster man har i sine bede.

Det er også muligt at slå to fluer med ét smæk, hvis man vælger at bruge perlesten som belægning i ens indkørsel, men også samtidig køber nok hjem til, at man kan bruge dem på havestierne eller terrasseområdet.
Oftest vil du finde perlesten i forskellige farvekombinationer. Dette kunne være sø, der er en blanding af hvide, grå og sorte sten – natur, der er en blanding af hvide, gullige og brune sten. Nogle forhandlere leverer endda perlesten med rødlige nuancer eller en blanding af farver som du selv kan sammensætte.

Du kan derfor vælge lige netop den type sten, der passer til din indretning og den æstetik, der omgiver og definerer dit hjem. Du kan med fordel købe rigeligt hjem, når du bestiller dine sten, resterne kan bruges i højbede eller blomsterkrukker.

Recommended For You

About the Author: admin