Vitrineskabet – ideelt til opbevaring og udsmykning

I gamle dage var vitrineskabets funktion at opbevare – måske endda udstille – det fine spisestel og andre ting, som man ønskede, gæsterne kunne se på igennem de fine glaslåger. Vitrineskabet er igen blevet moderne, men det benyttes nu ikke kun til opbevaring, som det var meningen engang. Et vitrineskab kan nu erhverves i forskellige designs og farver og er derfor igen blevet meget populært i alle typer hjem.

Et skab som dette er i den grad praktisk, da du kan benytte det til alt fra dit yndlingsporcelæn til skoene, der fylder lidt for meget i gangen. Som udsmykning i dit hjem kan et vitrineskab – alt efter farve og materiale – være med til at skabe lys, hygge og stemning i det værelse, hvor det placeres.

Masser af smukke designs

Her kan du se, at der er et stort udvalg af farver, materialer og designs, når vi kigger på vitrineskabe. Metal kombineret med glaslåger skaber eksempelvis et smart og moderne look i dit hjem. Der er ingen begrænsninger for, hvilken atmosfære et vitrineskab kan tilføre dit hjem – det afhænger ganske enkelt af, hvilken atmosfære du selv ønsker at skabe.

Uanset design er der god plads i de fleste vitrineskabe til opbevaring af det, du ønsker at opbevare. Det vigtige for dig er, at du tager stilling til, hvilken stemning du ønsker at bringe rummet, hvor skabet skal placeres. Er det en moderne, elegant eller hyggelig atmosfære? Husk disse overvejelser, før du investerer.

Hvilke materialer foretrækker du?

Et vitrineskab er ikke blot ideelt til opbevaring og udsmykning af dit hjem. Det er også et fantastisk skab, hvis vi ser på det kvalitetsmæssige. De antikke vitrineskabe er ofte fremstillet af MDF. Disse er med til at skabe en gammeldags, hyggelig stemning, der passer til de fleste moderne hjem.

De kan ligeledes fås i andre fremstillingsmaterialer som eksempelvis sæbebehandlet massiv eg, der også er meget populært. Vitrineskabe af sæbebehandlet massiv eg kunne eksempelvis passe rigtig godt ind i et hjem, hvor der i forvejen er møbler af samme fremstillingsmaterialer.

Et vitrineskab til væggen

Hvis du er interesseret i et vitrineskab, men føler, at gulvpladsen i dit hjem er begrænset, er et vitrineskab til væggen måske noget for dig. Disse kan tilføre de selvsamme stemninger i rummet som et, der er placeret på gulvet.

Vægvitriner kan typisk erhverves i samme farver, designs og materialer som dem, der er beregnet til gulvet. Hvis du kigger på det rent visuelt, vil en vægvitrine give et indtryk af, at der er mere gulvplads, end der i virkeligheden er.

Hvis du ønsker at bruge en vægvitrine til udstilling, skal du vælge et med glaslåger. Omvendt kan du med fordel vælge et med lukkede låger, hvis det skal benyttes til opbevaring. En vægvitrine kan hænges højt ved spiseborde eller eksempelvis i køkkenet, mens det ser smukt ud at hænge lavt ved sofaområder og senge.

Vitrineskab fremfor hylde eller reol?

Hylder og reoler ses i de fleste hjem, hvorimod et vitrineskab er mere sjældent i danske hjem. Men det er faktisk lidt paradoksalt, idet fordelene ved et vitrineskab er mange. En af de store, praktiske fordele ved et vitrineskab er, at du slipper for støvet.

Har du børn, er det også et godt opbevaringssted for legetøj, der er dyrt, idet de fleste vitrineskabe kan aflåses. Hvis du vil være ekstra irriterende som forælder, kan du med fordel erhverve et vitrineskab med glaslåger, så dit barn kan se legetøjet uden at være i stand til at benytte det. Funktionerne er mange ved et vitrineskab, og det giver ganske enkelt rummet noget, som en reol eller hylde ikke er i stand til at give.

Recommended For You

About the Author: admin