Vigtigheden ved den rigtige hovedpude og dyne

Få en god pude (foto: dunlopillo.dk)

Mange tror at en god søvn udelukkende er betinget af den rigtige søvn. Det er dog en forkert opfattelse. Hovedpuden er mindst lige så vigtigt som sengen. Kombinationen mellem seng og hovedpude skal være rigtig for at du får den mest optimale søvn og sovestilling, så din muskler i nakken kan slappe af. En forkert hovedpude kan nemlig give problemer med hovedpine og spændinger i ryg og nakke.

Vigtigt at teste hovedpuden

For at finde den model, der passer til dig og din sovestilling er det altså vigtigt, at du tester hovedpuden inden du køber den. Det er vigtigt at huske, at det skal ske på en seng, med samme hårdhedsgrad, som den du har stående derhjemme, og i den stilling, du normalt sover i. Pudens evne til at trykaflaste og fordele dit hoveds vægt over hele overfladen på puden er vigtig for at det føles dejligt og behageligt at ligge på puden. Hvis ikke puden trykaflaster tilstrækkeligt, kan det føre til at du vågner ofte i løbet af natten og har behov for at skifte stilling.

Hvem kan ikke bruge flere puder

En god åndbarhed er også en faktor, der har indflydelse på hvor god puden er, og hvor godt du sover. Nogle puder er beklædt med et meget tæt overtræksstof, der gør det svært at aflede fugt. Specielt, hvis du har tendens til at svede meget om natten, er en pude med dette materiale en dum idé at vælge, da du bogstavlig talt vil bade i sved. Dog kan en pude i et syntetisk materiale være en god idé, da det er meget nemt at vaske.  Man skal dog være opmærksom på, at nogle puder kan krympe på langs og tværs efter vask. Dette ændrer pudens højde og dermed også trykaflastningen, som i sidste ende har indflydelse på, hvordan du sover og hvordan du har det, når du vågner. De fire ting, du altså skal kigge efter, når du køber hovedpude er sovestilling, madrassens hårdhed, din kropsform og om du skal have en hovedpude i dun eller syntet.

Prøv de lækre og luftige antiallergifremkaldende puder

Det er ikke ret sjovt at sove med en tyndslidt hovedpude, der foranlediger nakkesmerter og hovedpiner. Har du ofte disse oplevelser eller trænger du blot til en ekstra pude, så finder du her i sortimentet nogle lækre luftige puder, som ingen kan være foruden.

Puder der giver optimal støtte og komfort

Puderne i sortimentet er designet ud fra det faktum, at man bruger en tredjedel af livet i sengen, hvorfor ikke investere i en ordentlig hovedpude, der giver dig de absolut bedste forudsætninger for en rar nattesøvn? Her er der ikke gået på kompromis med kvaliteten. Puderne er luftige, lækre og designet til at kunne give den optimale komfort og aflastning til dit hoved under søvnen. På den måde undgår man nakkestivhed og hovedpiner. Puderne er fyldt med lækkert og blødt dunbetræk, og med sin indbyggede vendbare kerne af naturlatex, sikres du en pude, som bevarer sin form i mange år. Med optimal pleje vil du kunne være sikker på, at have en hovedpude, som vil følge dig år efter år, og fortsat yde dig den bedste komfort.

Brug gode puder i hele hjemmet

I sortimentet finder du tre forskellige varianter. Ego II serien tilbyder ergonomiske luksuspuder, som sikrer en komfortabel nattesøvn. Disse puder forhandles med forskellig bæreevne alt efter behov. Puderne i serien har en indbygget kerne af naturlatex, som er vendbar og derfor bevarer sin sunde form i mange år. De er solide, slidstærke og velventilerede. Puden er dejlig blød og fyldt ud med blødt dunbetræk. Puderne forhandles i målet: 50×60 centimeter. Premium-serien tilbyder en række dejlige, fyldige pudeer, som på lige fod med de andre puder, har til formål at yde den bedste støtte og komfort for nakke og hoved. Du kan med Premium puder, opleve den ultimative komfort og opleve hvor sjældent, du vågner med nakkestivhed. Disse puder er rektangulære og forhandles i målet: 40x60cm. Puderne i serien har ligeledes en indbygget og vendbar kerne af naturlatex, hvilket gør den ekstrem holdbar og slidstærk mod almindelig slitage. Den vil holde sin form år efter år. Puderne forhandles i fast, medium og soft. Contour-serien er en helt særlig pude og specialdesignet til de mennesker, som lider af allergi for dun og fjer. Puden er produceret af antiallergifremkaldende materialer og har samtidig en selvventilerende funktion, som øger indeklimaet. Yderligere giver den helt særlige bølgede ergonomiske form en helt særlig aflastende støtte til skulder, nakke og hoved – og er derfor særligt velegnet til de mennesker, som samtidig også ofte lider af nakkestivhed, migræne og hovedpine

Dobbeltdynen til dig og din nærmeste

Uanset om du har en kæreste, mange søskende, en stor familie eller blot bor alene, er dobbeltdynen noget for dig. I de kolde vintertider er det dejligt at kunne holde varmen og hvad er bedre end én dyne til det? En dobbeltdyne selvfølgelig. Man kan selvfølgelig også varme sig ved at ligge tæt sammen med sin nærmeste (det værende en ven, en kæreste, en søskende eller lignende), og her er dobbeltdynen også perfekt – der er intet grænseland imellem jer, for I ligger under samme dyne.

En dobbeltdyne er hyggelig

En dobbeltdyne er, udover at være praktisk til flere, der sover i samme seng, også hyggelig. Hvis det er søndag morgen, og du har brug for at ligge og varme dig i din seng – du kan sagte høre regnen slå slag på ruden i soveværelset, du har fri i dag og det er tidligt endnu, så du kan sagtens sove videre – så kan du nærmest gemme dig helt væk i en stor og dejlig, blød og varm dobbeltdyne. En dobbeltdyne er altså både praktisk, hyggelig og dejlig. Man kunne friste sig selv til at spørge: Hvornår er dyner ikke dejlige? Og det er måske et nemt nok spørgsmål at svare på umiddelbart. ”Aldrig”. Men hvorfor så stoppe ved en enkeltmands-dyne, når man kan få en dobbeltdyne, der udover at være dobbelt så stor også er dobbelt så dejlig, dobbelt så varm, dobbelt så blød og ultimativt dobbelt så god?

Det er nemt at rede sin seng med en dobbeltdyne

Hvis man har travlt mandag morgen og skal skynde sig ud af døren, men har lagt sig for vane at rede sin seng hver morgen, skal det selvfølgelig også ske, selvom man har travlt. Og med en dobbeltdyne bliver denne opgave dobbelt så nem. Det er nemlig virkelig nemt blot at folde en dobbeltdyne sammen på midten, og så fylder den kun lige så meget som en ”normal” dyne, og sengetæppet kan hurtigt lægges ovenpå, og inden man ved af det, er man på vej på arbejde – i god tid.

Har du svært ved at forstå konceptet bag dobbeltdyner? Der er mange, der slet ikke kan se fordelen ved en dobbeltdyne, og derfor er enkeltdyner også de mest populære i Danmark. Men det er da lidt tosset, hvis vi skal være helt ærlige. For der er virkelig mange fordele ved dobbeltdyner. For det første: Hvem vil ikke gerne ligge tættere med sin udkårne i sengen? Man kan ligesom ligge lidt tættere sammen, når man er under den samme dyne. En dobbeltdyne er altså det helt perfekte item til jer, der bor sammen med den eneste ene. Det er der ingen tvivl om.

Du kan også købe en dobbeltdyne, når du er alene i hjemmet

Nå, tænker du så, men jeg er alene, så hvad gør jeg? Jo, en dobbeltdyne kan også sagtens være for folk, der ikke bor sammen med deres kæreste, mand eller kone. Det kan også være for singler. Når du har en dobbeltdyne hele alene, skal du tænke på, hvor dejligt det er. Du kan virkelig holde varmen, så det er koldt, fordi du kan pakke dig helt ind i den kæmpe store dobbeltdyne. Og hvis du så får overnattende gæster – ja, så kan du jo også invitere dem med under dynen.

Find en dobbeltdyne, som passer perfekt til dig

En dobbeltdyne er ikke bare en dobbeltdyne. Der findes mange forskellige varianter af dobbeltdyner. For eksempel er der mange forskellige størrelser, ligesom der er mange forskellige kvaliteter. Få hjælp til at finde den helt rigtige, så en dobbeltdyne kommer til at leve op til dine forventninger. Det er irriterende at blive skuffet, og så måske aldrig have lyst til at prøve en dobbeltdyne igen.

Dobbeltdyner giver en lækker og rar nattesøvn

Der er ikke noget bedre end at være et par og så at kunne ligge under en dobbeltdyne. Dobbeltdyner formår ligesom at gøre det lidt hyggeligere, når man ligger sammen i sengen. Det fede ved dobbeltdyner er selvfølgelig størrelsen. Størrelsen betyder, at man ikke skal trække eller kæmpe om dynen hele natten. Nej, man kommer til at ligge i total harmoni sammen med sin udkårne, og det er der nok ingen, der kan klage over. Det gør det altså lidt lækrere at være sammen.

Hygge hele natten

Dobbeltdyner må være blevet skabt af en, der satte meget pris på sit forhold. For dobbeltdyner kan godt betragtes som lidt af en lifesaver. Hvis man før har været vant til at ligge under en dyne eller to forskellige dyner, vil man komme til at elske en dobbeltdyne. Ikke nok med at den giver frihed til at man kan ligge under samme dyne, så er der simpelthen så meget dyne, at man ikke kommer til at kæmpe om den. Slut med at vågne klokken 3 for at finde ud, at man ligger og fryser, og at man er blevet frarøvet sin dyne af en listig tyv. Med Dobbeltdyner er det lidt nemmere at nærme sig hinanden i den smukke søvns beroligende dal. Dobbeltdyner er det mest perfekte middel til kærligheden.

Masser af dyne til den enlige

Som sagt er det ikke en dum ide at investere i en dobbeltdyne, hvis man er et par. Men det skal ikke komme an på det. Hvis man er single, og man bare godt kan lide at have en masse bløde dun omkring sig, kan dobbeltdyner også anbefales. Nogle falder lidt bedre i søvn, når der er masser af puder og dyner i sengen.

Se en spændende dyne guide hos bedreboligliv.dk

Recommended For You

About the Author: admin