De rigtige topmadrasser kan forlænge din sengs levetid

Køb en seng (foto Dunlopillo.dk)
Find en god topmadras (foto Dunlopillo.dk)

For mange er det enormt vigtigt at få den rigtige mængde søvn og samtidig have en god søvnrytme. En af de ting, som gør det muligt er en ordentlig topmadras. Den kan både hjælpe til mere komfort, bedre støtte og en længere holdbarhed på ens seng og madras. Se bare her.

Oven på madrassen lægger man typisk en topmadras. Denne er med til at sikre, at man ligger godt og ikke for hårdt. Uden en topmadras kunne selve madrassen godt virke lidt hård at ligge i, og derfor er topmadrassen en god idé. Samtidig hjælper en topmadras også til, at madrassen holder længere, da man kan skifte topmadrassen ud, uden at man skifter selve madrassen ud.

 

Topmadrasser kan skabe et sundt klima i sengen

En seng består typisk af en sengeramme. Det er den, som skal holde madrassen på plads og løfte den op fra gulvet. Dette er vigtigt, da man udleder meget fugt, når man ligger og sover. Derfor er det vigtigt, at sengen er godt ventileret nedefra, så fugten kan slippe ud af madrassen, så den ikke bliver dårlig. Det samme gør sig gældende med en topmadras, da den er med til at ventilere hele sengen. Topmadrassens opgave er nemlig at tage imod den fugt, som menneskets krop udskiller, når man sover i sin seng. Det kan være rigtig mange liter fugt igennem en sengs levetid, og derfor er der vigtigt at have et lag øverst, som kan absorbere det, så der ikke skabes fugt i soveværelset, som kan gøre skade på hjemmets indeklima og skabe risiko for svamp.

Topmadrasser giver det lille ekstra

Der findes mange forskellige typer topmadrasser. Nogle er meget tynde og giver ikke meget komfort, men er nærmere et dækken til madrassen for at tage det værste fugt, mens andre er tykke luftige topmadrasser. Nogle topmadrasser er endda fyldt med hestehår, da det skulle give en god komfort.

 

Her kan du se mere om topmadrasser

 

Læs også

Elevationsseng tilbud: afhjælp væske i benene

I nattens indre colosseum er senge som sikre stridsvogne

Recommended For You

About the Author: admin